Čtvrtek, 25 dubna, 2024
magazin
DomůRady a návody7 vecí, ktoré robia reštauráciu úspešnou

7 vecí, ktoré robia reštauráciu úspešnou

Čo robí gastro prevádzku úspešnou? Jedlo, poloha, služby a prostredie sú len niektorými faktormi, ktoré zabezpečia, že zákazníci prídu, a predovšetkým, že sa aj vrátia do vašej reštaurácie. Tajomstvo je tvrdá práca. Okrem toho, čo vidia hostia, je potrebné urobiť oveľa viac. Keď chcete byť najlepší, musíte pracovať s nejlepšími a poznať značky ako Well Done, Wimex čiECOLAB. Poďme však pekne po poriadku. Existuje niekoľko základných faktorov, ktoré sú kľúčom k úspechu každej reštaurácie:

  1. Vyškolený personál

Hostia očakávajú pri návšteve vašej reštaurácie vysokú úroveň služieb. Jediný spôsob, ako to zabezpečiť, je dbať na to, aby vaši zamestnanci mali radi svoju prácu a dokonale poznali položky menu, ich ingrediencie a prípravu. Aby to tak bolo, vaša prevádzka musí nájsť oddaných zamestnancov, ktorí budú jej srdcom, pravidelne ich vzdelávať a starať sa o ich šťastie. Dobrý pracovník v gastre je vždy pozorný, ochotný, taktný a bez zbytočného vyrušovania zákazníka s ním dokáže viesť krátky, elegantný rozhovor. Bez ohľadu na to, aké dobré je vaše jedlo, ak sa so zákazníkmi nezaobchádza dobre, určite sa už nikdy nevrátia.

  1. Kvalitné jedlo

Cesta k úspešnej reštaurácii sa začína výberom správnych druhov jedál a kvalitných surovín na ich prípravu. Od počiatočných fáz vašej reštaurácie by ste mali spolupracovať len so špičkovými dodávateľmi potravín. Úspešné reštaurácie neustále aktualizujú a vylepšujú svoj jedálny lístok, aby ich gastro prevádzka zostala moderná a konkurencieschopná. Je tiež potrebné, aby reštaurácia ponúkala zákazníkom aj nejaké “špeciálne” jedlo, niečo, čo si nevedia pripraviť sami doma. Široký a pestrý jedálny lístok zostavený z medzinárodných jedál doplňte vlastnými receptúrami. Pomôže vám s tým šikovný kuchár, ktorý sa môže pochváliť dlhoročnými skúsenosťami.

  1. Čistota a hygiena

Nemôžeme sa rozprávať o veciach, ktoré robia reštauráciu dobrou a nespomenúť hygienu. Vaši zákazníci nebudú tráviť svoj čas a jesť v prevádzke, ktorá vyzerá, že nebola uprataná už celé veky. Ak si ich chcete skutočne nakloniť, tak okrem samozrejmých čistiacich úkonov, ako je utieranie stolov a dezinfekcia pultov (čo by ste mali robiť niekoľkokrát denne), venujte pozornosť aj detailom. Na čistenie povrchov používajte kvalitné a hlavne ekologické čistiace prostriedky, napríklad typu ECOLAB. Vyčistite tiež svoje jedálne lístky, stoličky, soľničky a koreničky, prístroj na ľad, misky na občerstvenie a svietidlá. Tieto veci sú často zanedbávané a môžu vrhnúť zlé svetlo na úroveň vašej reštaurácie.

  1. Gastro vybavenie

Jednou z dôležitých súčastí úspešnej reštaurácie je vlastniť kuchynské vybavenie, ktoré odráža potreby vašej prevádzky. Dôsledne vyberajte nielen veľké spotrebiče, ale aj obalové materiály a doplnky. Pri zariaďovaní budete mať dočinenia s rozsiahlym zoznamom kuchynského vybavenia. Viaceré prevádzky preto volia gastro potreby od značky Wimex, pretože je zárukou kvality už dlhých 25 rokov a ponúka pestrú paletu pomôcok. Kvalitné vybavenie pomáha zabezpečiť, aby váš tím mohol deň čo deň pracovať, variť, piecť, umývať a vykonávať všetky ostatné kulinárske činnosti hladko, a bez zbytočného prerušenia.

  1. Dobrá lokalita

Áno, na umiestnení reštaurácie záleží. Dokonca až tak, že s rovnakým jedlom a rovnako pozorným personálom, môže byť úspech franšízových reštaurácií veľmi odlišný. Ak sa váš podnik nachádza v obľúbenej lokalite, pravdepodobne bude mať lepšie zisky, v porovnaní s prevádzkou v odľahlej oblasti. Pre miesto sa musíte rozhodnúť po zvážení konceptu reštaurácie a cieľového publika. Navštívte viac lokalít a urobte si prieskum, aby ste zistili, ktorá bude pre vašu reštauráciu najlepšia. Spoznajte svojich cieľových zákazníkov a zistite, čo miestnym ľuďom chýba. Overte si tiež, či sa pri vašej reštaurácii nachádza pohodlné parkovanie.

  1. Komfort a atmosféra

Uistite sa, že všetko v reštaurácii je pripravené na to, aby u vás zákazník strávil príjemné chvíle a odniesol si domov jedinečný zážitok. Od nábytku, cez osvetlenie vrátane teploty, hudby, až po vkusné dekorácie. Každý malý detail sa počíta. To znamená, že vaša reštaurácia by mala byť príjemná v každej jednej minúte, odkedy do nej zákazník vkročí. Investujte do svojich hostí a kúpte pre nich kvalitné vybavenie, niekoľkonásobne sa vám to vráti.

  1. Sila online priestoru

Svoju reštauráciu uveďte do online sveta. Vytvorte jednoduchý a originálny dizajn svojej webovej stránky. Uistite sa, že web je užívateľsky prívetivý. To znamená, že by mal mať všetky potrebné informácie o vašej reštaurácii: kontakt, možnosť rezervácie stola a objednávky jedla, denné menu a ďalšie podrobnosti. Používajte aj sociálne siete, sú jedným z najefektívnejších spôsobov propagácie vašej prevádzky. Vytvorte profil pre svoju reštauráciu a uverejňujte naň relevantný obsah. Účelom je zapojiť ľudí do života vášho podniku, ukázať im zákulisie a nalákať ich k vám na neodolateľné jedlo.

- Reklama -spot_img

Aktuálne správy

- Reklama -magazín