Čtvrtek, 25 dubna, 2024
magazin
DomůRady a návodyDokonalú mliečnu penu vám pripraví váš plnoautomatický kávovar bez námahy. Poradíme vám...

Dokonalú mliečnu penu vám pripraví váš plnoautomatický kávovar bez námahy. Poradíme vám ako na to, aby bola naozaj nadýchaná a krémová.

Nadýchaná a krémová mliečna pena je čoraz viac a viac obľúbená pri kávových nápojoch. Vlastníte plnoautomatický kávovar alebo pákové kávovary? Potom nemáte problém si ju pripraviť aj doma.

Taktiež si vychutnávate ten pocit, keď si vo vašej obľúbenej kaviarni objednáte cappuccino a chuť mliečnej peny je taká lahodná a krémová, že vás až prenesie do iného sveta? Aby ste si tento pocit mohli vychutnať aj v pohodlí domova, nemusíte preto urobiť veľa. Dnešné moderné pákové alebo plnoautomatické kávovary pre domácnosti sa vedia vyrovnať v príprave kávy aj tým profesionálnym, ktoré nájdete v kaviarňach.

Dokonca pomocou profesionálnych kávovarov De’Longhi si okrem chutného a kvalitného espressa dokážete v pohodlí vášho domova pripraviť aj cappuccino s dokonale krémovou mliečnou penou. Plnoautomatický kávovar vám pripraví mliečnu penu takmer bez námahy pomocou mliečnych trysiek. Pákové kávovary sú na prípravu kávy a mliečnej peny o niečo náročnejšie, ale zato si chuť viete vyladiť podľa svojich nárokov a požiadaviek. Aby ste si doma vedeli pripraviť dokonalú mliečnu penu, poradíme vám niekoľko dobrých rád a trikov, ktorých by ste sa mali držať.

Káva s dokonale krémovou mliečnou penou aj u vás doma

Aby vaše cappuccino alebo latte nevyzeralo ako veľké espresso zaliate mliekom, je dôležité naučiť sa urobiť mliečnu penu tak, aby bola krémová a poriadne našľahaná. Pokiaľ neviete ako na to, poradíme vám.

Mliečna pena s pákovými kávovarmi

Napriek tomu, že sa zamieravate na krémovú mliečnu penu, základom naozaj chutného cappuccina alebo latte je káva. Kvalitné espresso s kávovarom  De’Longhi však nie je problém pripraviť. Vyberte si kávu podľa vašej chute a pripravte si espresso presne tak, ako máte radi. Následne sa môžete pustiť do prípravy mliečnej peny.

Nemusíte sa báť, s trochou praxe a dobrým návodom prípravu krémovej mliečnej peny hravo zvládnete. A je jedno či použijete živočíšne alebo rastlinné mlieko, pena bude rovnako lahodná, krémová a nadýchaná. Aby mliečna pena chutila a vyzerala tak ako v kaviarni, je potrebné v mlieku vyrobiť veľké množstvo mikrobubliniek. Mikrobublinky zabezpečujú dokonalý výsledok. Spoločnosť De’Longhi si túto skutočnosť veľmi dobre uvedomuje a preto pákové kávovary tejto značky disponujú parnou tryskou. Parná tryska pomôže z každého domáceho baristu spraviť odborníka na mliečnu penu s krásnou textúrou.

Pokiaľ chcete naozaj ohúriť, mali by ste na prípravu použiť dobre vychladené mlieko s vyšším obsahom tuku. Ideálne je, keď má mlieko aspoň 3,5% tuku a je vychladené na približne 8 stupňov Celzia. Ponorte parnú trysku do konvičky s mliekom a začnite pracovať na mliečnej pene. Keď pocíite, že konvička začína byť horúca, vtedy pena dosiahla ideálnu teplotu. Zvyčajne je to okolo 60 stupňov Celzia. Potom len túto penu postupne nalejte na vopred pripravené espresso a následne si len užite dokonalú šálku cappuccina. Nezabudnite však parnú trysku prečistiť, postačí ju prefúknuť, aby v nej nezostalo žiadne mlieko, ktoré by mohlo skysnúť.

Mliečna pena pomocou plnoautomatického kávovaru

Plnoautomatický kávovar má jednu veľkú výhodu, takmer všetko urobí za vás. Stačí stlačiť jediné tlačidlo a kávovar presne vie, čo má robiť. A tak bez námahy dokážete mať na stole naozaj chutné a nadýchané cappuccino. Naviac si môžete byť istí, že vaše cappuccino bude naozaj chutné ako z kaviarne a to vďaka LatteCrema systému. Tento výnimočný systém, ktorým kávovary De’Longhi disponujú, dokáže pripraviť mlieko naozaj nadýchanú mliečnu penu a to vďaka mikrobublinkám, ktoré pena obsahuje.

- Reklama -spot_img

Aktuálne správy

- Reklama -magazín